De grappigste radiomomenten

De radio bestond afgelopen november maar liefst 100 jaar. In die tijd zijn er heel wat hoogte- en dieptepunten beleefd die niet onopgemerkt zijn gebleven. In dit artikel zoomen we in op de grappigste momenten van het radiotijdperk.

De Onvergetelijke Luisterlijst

Vanwege het 100-jarige radiojubileum mochten luisteraars stemmen wat hun favoriete radioprogramma’s in al die jaren zijn geweest. De lijst is een mix van journalistiek, spelletjes, muziek en sport. Maar de nummer 1 is de Dik Voormekaar Show van André van Duin en Ferry de Groot, waarin zij komische sketches deden met zelfbedachte typetjes. De show speelde van 1973 tot 2003, maar is inmiddels ook te beluisteren via de Dik Voormekaar Show Podcast waarin zij een compilatie hebben gemaakt van hun grappigste hoogtepunten.

Grappige hoogtepunten

Er zijn ontzettend veel grappige momenten te noemen die gelukkig veelal op YouTube terug te vinden zijn. Zo organiseerde Radio 3FM vele jaren Serious Request, waarin drie radio-dj’s een week lang in een glazen huis niks mochten eten om geld in te zamelen voor het goede doel. Ze mochten wel elke dag een smoothie drinken om toch op krachten te blijven, maar dit werd lang niet altijd gewaardeerd. Zie hier bijvoorbeeld hoe hun sapje het glazen huis uit wordt gegooid.

Ook werden er natuurlijk veel grappen uitgehaald door bijvoorbeeld Timur en Rámon. Op 3FM was er een luisteraar die zijn vriendin live op de radio ten huwelijk wilde vragen. Dat gebeurde, maar het antwoord was niet helemaal wat de luisteraars verwacht hadden. Ze zei nee! Dat bleek dus niet daadwerkelijk zijn vriendin te zijn (die hing wel aan de lijn, maar werd gemute), maar een andere vrouw in de studio. Gelukkig voor hem kwam de aap gauw uit de mouw en zei zijn vriendin alsnog ja.

Verder belde Radio 538 eens met een kippenboer die lacht als een haan, kreeg Edwin Evers de slappe lach met Geer & Goor en moest Klaas van Eerden zijn dochter uitleggen waar de grootste hit van Merol over gaat…

Ook zijn er mislukte grappen gemaakt op de radio die soms grote gevolgen hebben gehad. Als er iemand is die sterk in zijn Adidas Schoenen staat is het Giel Beelen. Hij heeft heel wat incidenten op zijn naam staan, zoals bijvoorbeeld dat hij tijdens een avondshow een escort bestelde. Je kon live meeluisteren wat er allemaal gebeurde, dit tot grote afkeer van luisteraars. Ook heeft hij een keer tijdens een liveoptreden van Tim Knol een stripper naar binnen gestuurd wat tot grote woede leidde bij de zanger. Het optreden werd gelijk gestaakt en de band verliet direct het pand. Toen Giel 3FM moest verlaten kon hij aan de slag bij Radio Veronica, maar ook daar maakte hij het bont. Op zijn eerste werkdag daar hackte hij de 3FM studio om reclame te maken voor zijn nieuwe programma bij Radio Veronica.