Ronald Goedemondt

De Italiaans-Nederlandse Ronald Goedemondt is een veel geprezen cabaretier, die naast cabaret ook stand-up comedy heeft gedaan en regelmatig acteert in humoristische sketches. Goedemondt is een geboren entertainer, en stond al tijdens zijn basisschooltijd graag op het podium.

Toen hij in 1999 begon als stand-up comedian was hij onderdeel van de Comedytrain. Dit door Raoul Heertje opgerichte platform biedt Nederlandse talenten uit de komediewereld tot op de dag van vandaag een kans om hun kunsten te vertonen aan het grotere publiek, en zo hun talenten en bekendheid te ontplooien.

Goedemondt won vervolgens in 2003 twee erg belangrijke prijzen op het Cameretten, het oudste en grootste cabaretfestival van Nederland. Dat jaar won hij maar liefst de publieksprijs evenals de juryprijs. De première van Goedemondts eerste avondvullende show genaamd Spek liet hierna dan ook niet lang op zich wachten, en vanaf 2004 kon het grotere publiek genieten van een avond vol typerende humor.

Zijn tweede voorstelling Ze bestaan echt was te bezichtigen in 2007 en 2008. Een geweldige show waarvoor Goedemondt beloond werd met een nominatie voor Neerlands Hoop in 2007. Deze cabaretprijs wordt jaarlijks uitgegeven aan de meest talentvolle en veelbelovende theatermakers. Goedemondt viste echter net achter het net en zag de prijs naar de eveneens zeer talentvolle Javier Guzman gaan. In 2008 presteerde Goedemondt het echter alsnog de prijs in de wacht te slepen. Dit keer met zijn voorstelling Dedication, waarmee hij van 2008 tot en met 2009 in de theaters stond.

Dat Goedemondt ook een verdienstelijk acteur is, is te zien in het sketch programma Sluipschutters. Hierin doet hij al 4 seizoenen samen met Bas Hoeflaak, Leo Alkemade en Jochen Otten verschillende typetjes in korte sketches.