De clown, meer dan een kinder-act

In welke laag van de maatschappij je ook leeft, humor speelt al eeuwenlang een belangrijke rol. Een bekend gezicht in de humor is het gezicht van de clown.

De geschiedenis van de clown

Als we ver terug gaan in de geschiedenis dan komen de clown al snel tegen. In zowel Oud Egypte, als het Oude Griekenland, maar ook bijvoorbeeld in het Romeinse theater speelden dergelijke figuren een belangrijke rol.

In de eeuwen die daar op volgde had de clown zowel aan het hof, ook wel beter bekend als de Hofnar, als in het gewone straatbeeld een belangrijke maatschappelijke functie.

De moderne clown

Tegenwoordig is de clown meer aan het circus verbonden of wordt de clown zelfstandig ingehuurd als een act op een kinderfeestje. Wanneer de clown er voor kiest voornamelijk zelfstandig deze rol te spelen dan is het belangrijk dat deze clown ook andere capaciteiten bezit dan alleen het talent voor humor.

Strakke organisatie bijvoorbeeld is hierbij de sleutel, want ook bij clowns geldt; tijd is geld. Zeker bij zelfstandige clowns die het hele land afrijden om de kinderen met hun humor en trucs te verblijden. Een goede bedrijfswageninrichting is hierbij onmisbaar.

Bedrijfswageninrichting, de vriend van elke clown

Een clown bezit vele attributen die onderdeel zijn van hun act. Wanneer ze op een kinderfeestje aankomen moet alles snel in de juiste volgorde beschikbaar zijn. Ook het opruimen na het uitvoeren van de act vraagt om een efficiency slag die een slimme keuze in bedrijfswageninrichting kan bieden.

Denk bij een goede bedrijfswageninrichting bijvoorbeeld aan handige accessoire laden met lade verdelers. Hierdoor kunnen de attributen van de clown, hoe klein ook, heel snel vindbaar zijn door deze strakke manier van organiseren. In een handomdraai kan de clown zijn onmisbare trucs tevoorschijn toveren, wat op zichzelf dan al een truc zal zijn. Hoe krijgt die clown dat nou zo rap voor elkaar?

Meer dan een kinder-act

Dat de clown een belangrijke rol speelt in entertainment zoals een circus of een kinderfeestje staat buiten kijf. De moderne clown heeft echter ook een andere maatschappelijke functie gekregen, namelijk een troostende factor te zijn in zeer beladen aspecten van het leven zoals ziekte -of rouwverwerking.

Hierbij bezoekt de clown of een klein team aan clowns bijvoorbeeld een ziekenhuis of een rouwcentrum. De functie is hierbij verlegd naar het bieden van steun en troost. Goede organisatie is hierbij nog meer van cruciaal belang door het gevoelige element in het uitvoeren van deze functie. Ook hier komt een goede bedrijfswageninrichting weer goed van pas doordat je heel efficiënt en bedachtzaam te werk kan gaan. Dankzij de verschillende mogelijkheden die een dergelijke bedrijfswageninrichting kan bieden, zet je snel en geruisloos een act neer die het verdriet even doet vergeten en een verzachtende werking heeft op het aangeslagen publiek.

Zoals je ziet heeft de clown een belangrijke maatschappelijke functie en is dus meer dan een kinder-act alleen.