Chateau Meiland

Het kan je niet ontgaan zijn: sinds de komst van de familie Meiland op tv is er een ware hype ontstaan. Door het tv-programma Ik Vertrek werd deze familie al behoorlijk bekend, toen zij huis en haard in Nederland achterlieten om in Frankrijk een heuse chambre d’hotes de beginnen. Maar het echte succes kwam pas toen zij in 2019 hun eigen tv-serie kregen op SBS6, namelijk met Chateau Meiland, en in datzelfde jaar zelfs de Gouden Televizierring wonnen. Maar waarom is dit programma zo’n onwaarschijnlijk succes geworden?

Hilarische taferelen

Het succes van de serie is simpel te verklaren: het is namelijk echt hilarisch en zorgt voor herkenbare momenten voor menigeen. Het is zacht uitgedrukt dat vader van het gezin Martien Meiland de sfeermaker van de serie is. Met zijn onbedoeld grappige en soms onzinnige opmerkingen, vaste uitspraken “net doen of je gek bent” en “mij niet bellen” steelt hij de show. Het is dan ook geen wonder dat er van deze kleurrijke familie inmiddels merchandise zoals een fotowand voor de echte fans beschikbaar is. Op die manier geef je je huis een persoonlijke touch! De serie volgt het gezin in hun weg naar het opknappen van een chateau in het Franse Beynac, maar omdat geen van allen professionele klussers zijn of willen inschakelen is het soms net of je zit te kijken naar Buurman & Buurman. Ze geven er niks om dat ze geen Frans spreken en dat hun kluswerk ontelbare tegenslagen kent: ze blijven vooral zichzelf en hebben altijd het vertrouwen dat het toch wel goed komt. Ben je een keer chagrijnig? Met Chateau Meiland is dat gauw verleden tijd.

Interieur

Het is niet alleen maar gieren en brullen in Chateau Meiland, want wanneer ze in seizoen twee het Chateau daadwerkelijk openen voor hun gasten is het eindresultaat van hun opknapwerk verbluffend. Hoewel het chateau in zeer slechte staat was, hebben zij er een chique B&B van gemaakt en ziet het er zowel modern als historisch uit. Martien is namelijk interieurstylist geweest, en zodoende wist hij van sommige kale muren een prachtige fotowand te maken. Met deze fotowand zette hij de juiste sfeer neer van iedere gastenkamer. Omdat zij behoorlijk op het budget moesten letten viel het op deze manier ook niet zo op dat hun schilder- en behangwerk niet perfect was. Met een fotowand creëer je tevens eenvoudig een persoonlijke en gezellige sfeer!